Veelvoorkomende problemen en oplossingen DIY-lashextensions

Veelvoorkomende problemen en oplossingen DIY-lashextensions

Het kan frustrerend zijn wanneer je wimperapplicatie niet verloopt zoals gepland. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen en tips om ze op te lossen.

1. Witte, opgedroogde 'korreltjes'

Als je merkt dat er veel witte, opgedroogde 'korreltjes' zichtbaar zijn bij je wimpers, heb je waarschijnlijk te veel sealant gebruikt. Beperk het gebruik van sealant tot een hoeveelheid waarbij je geen last meer hebt van deze korreltjes.

2. Korte levensduur van de wimperapplicatie

Als de wimperapplicatie niet blijft zitten voor de verwachte 4-7 dagen, kan dit komen door een verkeerde applicatie.

  • Onvoldoende schoonmaken van de eigen wimpers: Een veelvoorkomende fout is het overslaan van het reinigen van je eigen wimpers voor de applicatie. Zorg ervoor dat je wimpers vrij zijn van olie door ze te reinigen met een remover op olievrije basis.
  • Mogelijke rol van oliën bij het snel loslaten van de set: Zelfs als de set succesvol is geplaatst, kan het snel loslaten te wijten zijn aan oliën. Heb je per ongeluk oogcrème aangebracht of een haarcrème gebruikt die over je gezicht is gelopen? Deze factoren kunnen van invloed zijn op de duur van de set. Wees voorzichtig tijdens het douchen om de levensduur van je wimperapplicatie te verlengen.
  • Juiste aanbreng van bond op zowel eigen wimpers als clusters: Zorg ervoor dat je de bond zorgvuldig aanbrengt, niet alleen op je eigen wimpers, maar ook op de clusters. Een goede hechting is essentieel voor een langdurige wimperapplicatie.
  • Sealant als sleutel tot succes: De sealant is essentieel voor een langere levensduur van de wimperapplicatie en zorgt ervoor dat deze na 24 uur waterproof is.
  • Samenknijpen van eigen wimpers voor optimale hechting: Dé truc om optimale hechting te creëren is door een klein beetje sealant aan te brengen op de applicator en vervolgens de clusters en eigen wimpers aan de onderkant samen te knijpen.


3. Oncomfortabele wimperapplicatie

Als de wimperapplicatie niet comfortabel zit, kan dit komen doordat de clusters te dicht bij de waterlijn van je oog zijn geplaatst. Merk je dat het specifiek op één plek trekt, jeukt of irriteert? Haal dan de cluster boven die plek weg en breng hem opnieuw aan. Dit werkt bijna altijd!


4. Allergische reacties

Als je eigen ogen rood worden en je pijn ervaart, ben je waarschijnlijk allergisch voor een stofje in de lijm. Dit komt echter bijna nooit voor, omdat al onze tools allergeenvriendelijk zijn en geen bijtende stoffen bevatten.

Met deze tips ben je goed voorbereid om eventuele problemen tijdens je wimperapplicatie aan te pakken en te genieten van prachtige wimpers die langdurig blijven zitten. Kom je andere problemen tegen? Stuur dan een mail! We zullen je zo snel mogelijk helpen. 

Back to blog